Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αγριογούρουνο στη γάστρα!!!

Την Κυριακή το μεσημέρι ήθελα να μαγειρέψω κάτι ιδιαίτερο για την οικογένειά μου!Μετά από σκέψη αποφάσισα να φτιάξω αγριογούρουνο στην γάστρα!

Σας βάζω την συνταγή:
 Το πρωί της προηγούμενης μέρας βάζω το αγριογούρουνο σε ένα μπωλ με 1/3 τσαγιού ξύδι και 2 κουταλιές αλάτι και το αφήνω μέχρι το βράδυ.Το βράδυ το ξεπλένω από το ξύδι και το βάζω σε ένα μπώλ που να έχει καπάκι και ρίχνω μέσα 2 φλυτζάνια κόκκινο κρασί,1/4 φλυτζανιού μπαλσάμικο,ένα δαφνόφυλλο,φλούδα από πορτοκάλι,θυμάρι,μπαχάρι,πιπέρι και το αφήνω μέχρι το πρωί στο ψυγείο.Το πρωί βάζω το κρέας μέσα στην γάστρα και προσθέτω αλάτι,λάδι,πελτέ που το έχω αραιώσει με λίγο νερό,τη μισή μαρινάδα και 1 ποτήρι του κρασιού νερό.Κλείνω την γάστρα και ψήνω για 3 ώρες περίπου στους 200 oC.

Επειδή η γράστρα μου είναι πήλινη και το καπάκι δεν εφαρμόζει τέλεια,έφτιαξα ένα ζυμαράκι με νερό και αλεύρι και το έπλασα σε μακρύ κορδονι,το οποίο το κόλλησα στο σημείο που εφάρμοζε το καπάκι με την γάστρα.

Το συνόδεψα με σπιτικό πουρέ.

                                                           Βούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου